Рецепти » Десерти » Мекици » Български класически бухти

Български класически бухти

Български класически бухти
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 2840

Продукти

  • 200 мл кисело мляко
  • 200 мл прясно мляко
  • 1 яйце
  • 1 бакпулвер
  • 2 чаени лъжички сол
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 2 супени лъжици олио
  • 900 гр. брашно

Начин на приготвяне

От всички съставки са замесва тесто. Оставя се да престои около 20 минути. Тестото се разделя на 4 части. Всяка част се разточва на кора с дебелина около 1 см и се нарязва на квадрати/ромбове. Процедурата се повтаря с останалите топки тесто. Тестените квадрати се пържат в дълбок тиган с достатъчно количество загрято олио. Докато се пържат, тиганът се разтърсва, за да може да влезе достатъчно въздух и възглавничките хубаво да бухнат. Изпържените възглавнички се слагат върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина. Поднасят се топли с чаша кисело мляко.