Рецепти » Тестени » Баница » Баница с кашкавал и масло - Ачма

Баница с кашкавал и масло - Ачма

Баница с кашкавал и масло - Ачма
Рейтинг: 9 от възможни 10 - гласове 1267
от:
Iva Kostova
46 години

Продукти

  • 4 яйца
  • 500 г брашно
  • 150 г масло или маргарин
  • 250 г кашкавал
  • 100 мл заквасена сметана
  • 1/2 ч. л. сол
  • 50 мл прясно мляко
  • 2 с. л. майонеза

Начин на приготвяне

Разбийте 2 яйца на пяна в една купа, прибавете солта, 100 мл вода и постепенно добавяйте брашното. Омесете добре тестото и го разточете хубаво. Разделете го на 4 топки и ги оставете да си починат за 10-15 минути. В една тенджера сипете вода и я сложете на котлона да заври. Разточете първата топка и я пуснете във врящата вода, оставете така за 15-20 секунди. След това я извадете и веднага я пуснете в съд със студена вода. Така направете с всичките кори (топки). Настържете охладеното масло (от хладилника). Настържете кашкавалът на по-едро ренде, смесете го със сметаната и разбъркайте добре. Сложете първата кора в тава и настържете половината масло. Сложете втората кора и върху нея кашкавалената смес. След това поставете третата кора и върху нея настържете останалото масло. Завършете е четвъртата кора. Всичко това залейте със смес от 2 разбити яйца, 50 мл прясно мляко и 2 с. л. майонеза. Завийте с фолио отгоре и печете в предварително загряна фурна на 200 градуса за около 30 минути, след което махнете фолиото и запечете за още малко - 7-10 минути.