Бисквити със сусам и орехи
Продукти
- 5 супени лъжици мед
- 50 г пудра захар
- 65 г масло
- 50 грама тъмен шоколад
- 50 г нарязани орехи
- 100 г смлени бисквити
- 100 г сусам
Начин на приготвяне
Покриваме една триъгълна форма с прозрачно фолио и я оставяме настрани. В един сух тиган запичаме сусама. В една тенджера смесваме меда, пудрата захар, маслото и тъмния шоколад, след това ги разтопяваме на слаб огън. Дърпаме сместа от огъня, добавяме сусама, смлените бисквити и орехи. Разбъркваме добре всичко заедно и прехвърляме сместа в приготвената форма. Оставяме тавата на хладно място (или в хладилника), за да изстине напълно сместа и да се втвърди. След като се охлади сместа обръщаме формата, отстраняваме прозрачното фолио и нарязваме бисквитите със сусам на триъгълници.