Рецепти » Основни » Боб с агнешка пастърма

Боб с агнешка пастърма

Боб с агнешка пастърма
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 449
от:
Леля Радка
52 години от Велико Търново

Продукти

  • боб
  • 1 глава лук
  • 1 чушка
  • 1 морков
  • целина
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • агнешка пастърма

Начин на приготвяне

Накиснете боба във тенджера пълна със вода и го оставете да престои една нощ. На другият ден го поставете на котлона за да кипне и сменете водата със студена и пак го оставете да кипне до 3 пъти. След това го сварете в една тенджера с 1 глава лук, 1 чушка, 1 морков и целина нарязани на ситно, овкусете със сол, черен пипер и червен пипер, а накрая прибавете една шепа, нарязана на ситно агнешка пастърма. Варете до готовност.