Рецепти » Основни » Бон филе на тиган със сос

Бон филе на тиган със сос

Бон филе на тиган със сос
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1771
от:
Леля Радка
52 години от Велико Търново

Продукти

  • свинско месо
  • сол
  • черен пипер
  • 3 с. л. зехтин
  • 2 с. л. краве масло
  • 2 с. л. брашно
  • 100 мл. бяло вино
  • 200 мл. вода

Начин на приготвяне

Нарежете на парчета свинското месо и леко го чукнете отгоре с чукче за да се сплеска, посолете го със сол и черен пипер. В нагорещен тиган сложете 3 с. л. зехтин и 2 с. л. краве масло, запържете от двете страни, след което добавете 2 с. л. брашно, без да вадите месото. Запържете и брашното, добавете 100 мл. бяло вино и 200 мл. вода. Оставете да ври за 5-10 минути и прибавете още малко краве масло по желание.