Рецепти » Десерти » Бонбони » Бонбони Рафаело с кокосово мляко и бадеми

Бонбони Рафаело с кокосово мляко и бадеми

Бонбони Рафаело с кокосово мляко и бадеми
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 484
от:
Neli Iovkova
41 години

Продукти

  • 60 г нишесте ванилия
  • 3/4 ч. ч. захар
  • 400 мл кокосово мляко
  • 120 г кокосови стърготини
  • 100 г бадеми
  • 4 пакета ванилова захар
  • 300 мл вода

Начин на приготвяне

В един съд загрейте кокосовото мляко с 200 мл вода. Когато течността заври добре добавете захарта. Отделно разтворете нишестето ванилия в 100 мл вода, разбъркайте го добре и на тънка струя го добавете към кокосовото мляко. След това добавете ваниловата захар и 60–70 г от кокосовите стърготини. Разбъркайте сместа за 2–3 минути и я отстранете от огъня. Топлата смес разпределете във формички (можете да използвате формички за мъфини). Количеството крем е за 24 броя бонбони. Във всяка формичка сложете по 2 бадема (бадемите може да са сурови или печени). След като кремът се охлади добре, сложете формите в хладилника и ги оставете да престоят за няколко часа или за една нощ. След това извадете бонбоните от формичките и с мокри ръце ги дооформете на топчета, които оваляйте в останалите кокосови стърготини. Оставете бонбоните Рафаело да се охладят за около 1 час в хладилника, преди да ги поднесете.