Рецепти » Десерти » Бонбони » Бонбони с нахут

Бонбони с нахут

Бонбони с нахут
Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 613
от:
Сребрина
48 години от Варна

Продукти

  • 150 г нахут
  • 3 с. л. слънчогледово семе
  • 100 г бадеми
  • 2 с. л. мед
  • 15 г ванилова захар
  • 1 ч. л. канела
  • пудра захар

Начин на приготвяне

Изпечете бадемите, накиснете нахута във вода и го оставете да престои за 12 часа, след това го извадете от водата. Сварете го на котлона за 40-60 минути, след това го прецедете и го оставете да изсъхне върху хавлиена кърпа. В блендер смесете всички продукти и смелете докато станат като ронлива смес, подобна на сладкиш за маслено тесто. След това с ръце оформете бонбоните на топки, отделно преди да сервирате можете да ги овъргаляте в слънчогледово семе, канела, пудра захар и други.


Хранителна стойност за една порция:

126 kcal, 4.5 г белтъчини, 6.9 г мазнини, 12.4 г въглехидрати.