Рецепти » Овкусяване » Сосове » Боровинков сос от червени и черни боровинки

Боровинков сос от червени и черни боровинки

Боровинков сос от червени и черни боровинки
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 581
от:
Elena Krumova
41 години

Продукти

  • 250 г замразени или пресни черни боровинки
  • 250 г замразени или пресни червени боровинки
  • 5 с. л. захар
  • 1/2 ч. л. сол
  • 2 с. л. червено вино
  • 3/4 чаша вода
  • 1 ч. л. индийско орехче на прах
  • 2 ч. л. канела на прах
  • 1 ч. л. балсамов оцет
  • 1 с. л. настъргана лимонова кора
  • 2 скилидки чесън

Начин на приготвяне

Слагаме всички продукти в един по-дълбок съд на предварително загрян котлон и ги оставяме така да къкрят за около 30-40 минути, докато течността се изпари и се образува гъста смес. След това с помощта на преса за картофи (решетъчна лъжица) намачкваме боровинките, докато сосът стане гладък. Поднасяме сосът на стайна температура с печено пуешко или пилешко месо.