Рецепти » Десерти » Бонбони » Череши в шоколад

Череши в шоколад

Череши в шоколад
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 547
от:
Стойка Попадийска
45 години от София

Продукти

  • 125 г черен шоколад
  • 24 броя сушени череши
  • 250 г марципан
  • 2 с. л. ром

Начин на приготвяне

Измийте добре сушените череши. В една купа изсипете черешите и ги полейте с рома, оставете ги така за най-малко един час, за да се напоят добре. Нарежете марципана на 24 парчета и оваляйте добре черешите в тях. След това потопете оформените топки в предварително разтопения черен шоколад и веднага подредете бонбоните върху хартия за печене. Изчакайте шоколада да се втвърди и сервирайте.


Хранителна стойност за една порция:

507 kcal, 6.3 г белтъчини, 24.3 г мазнини, 60.3 г въглехидрати.