Рецепти » Овкусяване » Сосове » Чеснов сос за пържени ястия

Чеснов сос за пържени ястия

Чеснов сос за пържени ястия
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1873
от:
Neli Iovkova
43 години

Продукти

  • 1 кофичка кисело мляко над 3%
  • 1 връзка пресен копър
  • 1/2 глава пресован чесън
  • сол
  • 2 с. л. майонеза
  • 2 яйца
  • 3 с. л. зехтин

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата на котлона и ги обелваме. Разбъркваме киселото мляко със зехтина, майонезата и прибавяме натрошените яйца, пресования чесън и нарязания на ситно копър. Посоляваме със сол на вкус, разбъркваме добре и соса е готов за поднасяне със запържени ястия.