Рецепти » Сандвичи » Датски отворен сандвич с пастет и салам

Датски отворен сандвич с пастет и салам

Датски отворен сандвич с пастет и салам
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 593
от:
Сребрина
48 години от Варна

Продукти

  • 1 филийка хляб
  • 5 г масло
  • 60 г пастет от черен дроб
  • 3 резена салам
  • 15 г сос Ремулад
  • 1 портокал
  • 1 кисела краставичка
  • сол
  • черен пипер
  • 1 щипка магданоз
  • 10 г червен лук
  • олио

Начин на приготвяне

Намажете маслото върху филията хляб, а отгоре намажете един дебел слой пастет от черен дроб. Върху пастета подредете парчетата салам, покрийте ги със сос Ремулад. Отделно в един тиган запържете ситно нарязаният лук и го поставете върху соса. Нарежете киселата краставичка на пръстени и ги сложете върху лука, украсете с резен от портокал и поръсете със сол, магданоз и черен пипер на вкус.


Хранителна стойност за една порция:

364 kcal, 14.3 г белтъчини, 25.3 г мазнини, 21.2 г въглехидрати.