Рецепти » Сандвичи » Домашен бургер

Домашен бургер

Домашен бургер
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 526
от:
Svetla Dimova
48 години от Пазарджик

Продукти

  • 4 кръгли питки със сусам
  • 300 г кайма
  • 1 домат
  • 120 г туршия
  • кетчуп
  • 1 крема сирене
  • маруля
  • 200 г червен лук
  • 10 с. л. оцет
  • 20 с. л. вода
  • 5 с. л. захар
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • 1 мл прясно мляко

Начин на приготвяне

В един съд смесете захарта с водата и оцета. След това в получената смес добавете нарязаният на ситно червен лук. Оставете лукът в маринатата в продължение на 20-30 минути. Нарежете 3 питки със сусам на парчета и ги накиснете в прясното мляко, след като омекнат добре ги смесете с каймата, поръсете със сол и черен пипер на вкус. Оформете каймата на кюфтета и ги запържете в един тиган поръсен с олио в продължение на 6 минути от всяка страна. Останалата питка нарежете на 2 половинки. Измийте добре марулята. След това вземете едната половинка питка и върху нея подредете доматите, едно кюфте, крема сиренето, червения лук, пак кюфте, маруля и туршия. Поръсете с кетчуп по желание между редовете. Сложете другата половинка питка най-отгоре и сервирайте.


Хранителна стойност за една порция:

2762 kcal, 98.5 г белтъчини, 77.4 г мазнини, 367.1 г въглехидрати.