Рецепти » Десерти » Домашен бял тоблерон

Домашен бял тоблерон

Домашен бял тоблерон
Рейтинг: 6 от възможни 10 - гласове 803
от:

Продукти

  • 250 г маргарин
  • 12 супени лъжици захар
  • 50 мл прясно мляко
  • 200 г сухо мляко
  • 6 пълни супени лъжици смлени бисквити
  • 100 г орехи или лешници

Начин на приготвяне

Поставяме един съд на огъня, в него слагаме маргарина, захарта и 50 мл прясно мляко, оставяме сместа да кипне. След като се разтопи добре маргаринът, сваляме съда от огъня и добавяме млякото на прах. След това добре разбиваме с миксер и добавяме смлените бисквити и натрошените ядки - орехи или лешници. Получената смес изсипваме в триъгълна форма или я оформяме с ръце на триъгълник, оставяме тоблерона в хладилника за да се стегне добре и след това сервираме.