Рецепти » Тестени » Хляб » Домашен хляб

Домашен хляб

Домашен хляб
Рейтинг: 6 от възможни 10 - гласове 872

Продукти

  • брашно
  • сол
  • 2-3 с. л. олио
  • 1/2 кубче мая
  • 250 мл. топла вода
  • 1 ч. л. захар

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче в него, поръсете със сол и добавете 2-3 с. л. олио. Преди това разтворете 1/2 кубче мая в 250 мл. топла вода заедно с 1 ч. л. захар. Прибавете по малко от маята и замесете меко тесто. Оставете тестото да втаса като го намажете обилно с олио. Когато удвои обема си, премесете тестото още веднъж, оформете на топка, оставете го да си почине 30 минути. Печете в загряна фурна на 180 - 200 градуса.