Рецепти » Десерти » Сладолед » Домашен ягодов сладолед

Домашен ягодов сладолед

Домашен ягодов сладолед
Рейтинг: 2 от възможни 10 - гласове 312
от:
Анета Петкова
47 години от София

Продукти

  • 300 мл сметана
  • 100 г кафява захар
  • 1 ванилова шушулка
  • 200 г ягоди

Начин на приготвяне

В една купа изсипете сметаната и добавете към нея кафявата захар, разбъркайте добре сместа. Нарежете ваниловата шушулка на половина и я пуснете в сместа. Сварете крема на котлона включен на средна температура в продължение на 3-5 минути. Извадете ванилията. Оставете кремът да изстине леко настрани (но не и да се втвърди) и след това го охладете във фризера. Прехвърлете охладеният крем в блендер, добавете ягодите (ако са замразени ги размразете предварително) и разбийте добре сместа, докато стане гладка. Върнете сместа във фризера и замразете отново. Сервирайте сладоледа с пресни ягоди.


Хранителна стойност за една порция:

138 kcal, 1.8 г белтъчини, 5 г мазнини, 20.8 г въглехидрати.