Рецепти » Тестени » Баница » Домашна баница с рибено филе

Домашна баница с рибено филе

Домашна баница с рибено филе
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 394
от:
Elena Krumova
40 години

Продукти

  • 250 г брашно
  • 50 г масло
  • 1 яйце
  • оцет
  • 300 г рибено филе
  • сол
  • магданоз
  • 1/2 лимон
  • сусам
  • маково семе

Начин на приготвяне

Пригответе меко тесто като смесите брашното с една щипка сол, 30 г масло, яйце, 1 ч. л. (5 мл) оцет и малко хладка вода. След това поставете тестото, като го изтеглите на кърпа (както за щрудел). Пригответе плънката от бланшираното в подсолена и подкиселена с оцет кипяща вода рибено филе, след това го отцедете добре, почистете филето от кожата и костите му, надробете рибата и я подправете с нарязан на ситно магданоз и обелени и без семки парченца лимон. Разстелете плънката върху тестото, след което с помощта на кърпата го увийте на руло. След това навийте рулото като охлюв в намазана с масло тава за печене, поръсете баницата с останалото масло и по желание с малко сусам или маково семе. Печете за 25 минути в силна фурна. След като баницата е готова я нарежете с остър нож и я поднесете с лимонови резенчета.