Домашна баница с рибено филе
Продукти
- 250 г брашно
- 50 г масло
- 1 яйце
- оцет
- 300 г рибено филе
- сол
- магданоз
- 1/2 лимон
- сусам
- маково семе
Начин на приготвяне
Пригответе меко тесто като смесите брашното с една щипка сол, 30 г масло, яйце, 1 ч. л. (5 мл) оцет и малко хладка вода. След това поставете тестото, като го изтеглите на кърпа (както за щрудел). Пригответе плънката от бланшираното в подсолена и подкиселена с оцет кипяща вода рибено филе, след това го отцедете добре, почистете филето от кожата и костите му, надробете рибата и я подправете с нарязан на ситно магданоз и обелени и без семки парченца лимон. Разстелете плънката върху тестото, след което с помощта на кърпата го увийте на руло. След това навийте рулото като охлюв в намазана с масло тава за печене, поръсете баницата с останалото масло и по желание с малко сусам или маково семе. Печете за 25 минути в силна фурна. След като баницата е готова я нарежете с остър нож и я поднесете с лимонови резенчета.