Рецепти » Тестени » Соленки » Домашни солети

Домашни солети

Домашни солети
Рейтинг: 9 от възможни 10 - гласове 1048
от:
Сребрина
48 години от Варна

Продукти

  • 250 г пълнозърнесто брашно
  • 250 г бяло брашно
  • 1 бакпулвер
  • 2 ч. л. морска сол
  • 270 мл. топла вода
  • 1 с. л. мед
  • 3 с. л. зехтин
  • 1 жълтък
  • 1 с. л. прясно мляко
  • сусам или чубрица

Начин на приготвяне

Смесете в един голям съд 250 г пълнозърнесто брашно, 250 г бяло брашно, 1 бакпулвер, 2 ч. л. морска сол, 270 мл. топла вода, 1 с. л. мед и 3 с. л. зехтин. Разбъркайте добре. Разделете тестото на две, разточете го на тънък лист, глазирайте ги с 1 жълтък, разбит с 1 с. л. прясно мляко и нарежете на ленти. След това ги поръсете по желание със сусам или чубрица, усучете солетите и ги запечете за около 10-12 минути във фурна до златисто кафяв цвят.