Рецепти » Основни » Паста » Фарфале със зеленчуци и сос от сирене

Фарфале със зеленчуци и сос от сирене

Зеленчуците и сосът от сирене правят оригинално това лесно за приготвяне ястие. В бедните на мазнини сирена не се съдържат много калории.

Фарфале със зеленчуци и сос от сирене
Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 659
от:
Гергана Иванова
45 години от София

Продукти

  • 250 г еднакви по големина дребни моркови
  • 300 г замразен грах
  • сол
  • 2 стръка зелен лук
  • 20 г масло
  • 300 мл прясна сметана
  • 250 г фарфале
  • млян бял пипер
  • настъргано индийско орехче
  • 50 г настъргано сирене

Начин на приготвяне

Изчистваме и обелваме морковите и ги нарязваме под наклон на парчета с дебелина 1/2 см. Слагаме ги във вряща подсолена вода и варим 3 минути, после добавяме граха и варим още 3-4 минути. Прехвърляме зеленчуците в гевгир, изплакваме със студена вода и отцеждаме добре. Отрязваме перата на лука, обелваме бялата част, нарязваме на ситно и задушаваме до омекване в маслото. Заливаме със сметаната, захлупваме и варим 5 минути на среден огън. Кипваме подсолена вода и сваряваме фарфалетите съгласно указанията на опаковката, като внимаваме да не ги преварим. Посоляваме, подправяме соса с черен пипер и индийско орехче, после добавяме настърганото сирене и разбъркваме. Добавяме и зеленчуците и варим на тих огън 5 минути. Отцеждаме фарфалетите добре, прехвърляме в голям съд и объркваме добре със соса.


Хранителна стойност за една порция:

580 kcal, 19 г белтъчини, 31 г мазнини, 56 г въглехидрати.