Рецепти » Супи » Гъбена супа с лук

Гъбена супа с лук

Гъбена супа с лук
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 480
от:
Iva Kostova
46 години

Продукти

  • 400 г пресни гъби
  • 2-3 с. л. масло
  • 1 глава лук
  • 1 с. л. брашно
  • червен пипер
  • черен пипер
  • 2 щипки индийско орехче
  • 1 яйце
  • 1 с. л. копър
  • 1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне

В един съд сваряваме яйцето. Почистваме добре гъбите, нарязваме ги на парчета и ги сваряваме в една тенджера с подсолена вода. Отделно запържваме в един тиган, в загряното масло ситно нарязаната глава лук с 1 с. л. брашно. Поръсваме запръжката с червен пипер, разреждаме я с малко гореща вода и я изсипваме в съда при гъбите. Разбъркваме добре сместа, добавяме индийското орехче и оставяме супата да се вари на огъня. След като я дръпнем от котлона добавяме нарязаните на ситно копър и магданоз, поръсваме я с малко черен пипер на вкус. Сервираме гъбената супа с натрошеното сварено яйце.