Рецепти » Супи » Гъста пилешка супа с гъби и моркови

Гъста пилешка супа с гъби и моркови

Гъста пилешка супа с гъби и моркови
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 436
от:
Надя
44 години от Русе

Продукти

  • 2 с. л. масло
  • 110 г нарязани гъби
  • 1/2 чаша брашно
  • 3 чаши пилешки бульон
  • 140 г консерва кондензирано мляко (неподсладено)
  • 1/2 чаша пълномаслено прясно мляко
  • 1 чаша сварено пилешко месо
  • 1/4 ч. л. бял пипер
  • сол
  • моркови
  • целина
  • лук
  • нарязан магданоз

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото в една голяма тенджера. Задушаваме в отделен съд нарязаните на парчета гъби. Смесваме маслото с пълномасленото прясно мляко в един стъклен буркан с капак и разбиваме добре сместа, докато стане гладка. Изливаме я в тенджерата при гъбите. Добавяме пилешкият бульон и кондензираното мляко. Готвим на бавен огън, докато сместа се сгъсти. След това добавяме предварително свареното пилешко месо и останалите нарязани на ситно зеленчуци. Разбъркваме добре, докато се затоплят зеленчуците. Добавяме нарязаният на ситно магданоз и до овкусяваме със сол и черен пипер.