Рецепти » Десерти » Баница » Гръцки банички с маслини и сирене

Гръцки банички с маслини и сирене

Гръцки банички с маслини и сирене
Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 945
от:
Надя
44 години от Русе

Продукти

  • 200-250 гр маслини
  • 200 гр сирене
  • 4-5 яйца
  • 2-3 с.л. кисело мляко
  • 200 гр. майонеза
  • 1 пакет фино точени кори

Начин на приготвяне

Маслините се нарязват на дребни парченца и се смесват със сиренето, яйцата и киселото мляко. Отделно се разбърква майонезата със вода до получаването на гъста каша /подобно на палачинково тесто/. Пакета с кори се отваря и се реже през средата. Всяка кора се намазва с майонезена паста. След като кората е намазана в единия край се поставя плънката и се навива, като за вита баница, или пък се разпределя от плънката в средата и се навива по диагонал - подобно на кифлички. Маже се с майонеза равномерно за да не се разкъса кората при навиването. Охлювчетата (кифличките) се поставят в тава, намазана с масло. Получават се около 24 броя. След като баничките са подредени се намазват с масло или олио с четка и се пекат в предварително загрята фурна на 180° за около 30 минути до златисто.