Рецепти » Основни » Гювечета » Гювеч с пилешко месо по селски

Гювеч с пилешко месо по селски

Гювеч с пилешко месо по селски
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1645
от:

Продукти

  • 1 пиле
  • 500 г картофи
  • 1 чушка
  • 200 г гъби
  • 2-3 глави лук
  • 1-2 скилидки чесън
  • 2 моркова
  • 1 лимон
  • 2 стръка целина
  • 2 дафинови листа
  • 3 с. л. олио
  • 1 чаша бяло вино
  • 2 с. л. доматено пюре
  • 1 с. л. брашно
  • 2 г черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и го овкусете със сол. Загрейте олиото на котлона в един дълбок тиган и запържете парчетата пилешко месо до златист цвят, след което ги прехвърлете в глинен гювеч. Лукът и чушката нарежете на едро и ги задушете в мазнината, в която сте пържили пилето. Добавете нарязаните на едро моркови (на колелца), след това изсипете гъбите, също нарязани на едри парчета и ги задушете заедно. Добавете картофите, нарязани на колелца. В доматеното пюре изсипете брашното, разбъркайте добре и разредете с малко вода, след това изсипете в гювеча. Печете гювеча във фурна за около час и половина.