Рецепти » Основни » Гювечета » Гювеч със суджук и зеленчуци

Гювеч със суджук и зеленчуци

Гювеч със суджук и зеленчуци
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1388
от:
Надя
44 години от Русе

Продукти

  • 3 парчета суджук
  • 1 кг картофи
  • 3 глави лук
  • 6 с. л. доматено пюре или домат
  • 2 чушки
  • 2 моркова
  • 1 к. ч. олио
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица
  • 1 ч. ч. червено вино

Начин на приготвяне

Нарязваме зеленчуците и суджука на едри парчета. На дъното на един голям глинен гювеч изсипваме половината от мазнината. След това изсипваме зеленчуците и суджука, поливаме ги отгоре с останалото количество олио и доматеното пюре - разтворено в 2 ч. ч. гореща вода. Добавяме подправките червен пипер, сол и чубрица на вкус. След това заливаме гювеча с червеното вино разбъркваме леко и похлупваме с капакът плътно. Печем гювеча във фурна загряна на 220 градуса за 1 час.