Рецепти » Основни » Гювечета » Гювече със свински ребра

Гювече със свински ребра

Гювече със свински ребра
Рейтинг: 8 от възможни 10 - гласове 1108
от:
Леля Радка
52 години от Велико Търново

Продукти

  • свински ребра
  • олио
  • картофи
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 3-4 скилидки чесън
  • грах
  • зелен фасул
  • патладжан
  • чушки
  • бамя
  • домати
  • 1-2 дафинови листа
  • джоджен
  • 1 лъжица червен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

Запържете свинските ребра в един тиган с олио, прехвърлете ги в гювеча и добавете нарязаните на едро картофи, 1 глава лук, 1 морков, 3-4 скилидки чесън, грах, зелен фасул, патладжан, чушки, бамя и домати. Овкусете с 1-2 дафинови листа, джоджен, 1 лъжица червен пипер и мазнина. Посолете със сол на вкус, налейте малко вода и разбъркайте. Подредете отгоре свинските ребра, затворете с капак и поставете в студена фурна. Печете на 200 градуса за около 2 часа.