Рецепти » Основни » Гювечета » Гювече със свинско месо, ориз и гъби

Гювече със свинско месо, ориз и гъби

Гювече със свинско месо, ориз и гъби
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 2732

Продукти

  • 600 г свинско месо
  • 5 глави лук
  • 1 ч. ч. домати от консерва
  • 5-6 чушки
  • 500 г гъби
  • 1 ч. ч. ориз
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • олио

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно 5 глави лук. В един тиган с мазнина задушете свинското месо, лука и гъбите. Когато се задушат прибавете доматите от консерва и поръсете с червен пипер. След това долейте вода и оставете да се вари на слаб огън до омекване на месото. След като поомекне месото прибавете нарязаните чушки и ориза. Прехвърлете в гювеч, долейте малко топла вода, овкусете с черен пипер и сол. Печете във фурна до готовност. Накрая поръсете с пресен магданоз.