Рецепти » Десерти » Сладкиши » Холандски сладкиш с ябълки и орехи

Холандски сладкиш с ябълки и орехи

Холандски сладкиш с ябълки и орехи
Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 723
от:
Надя
44 години от Русе

Продукти

  • 3/4 чаша меко масло
  • 1 чаша кристална захар
  • 1/2 чаша кафява захар
  • 2 яйца
  • 1 чаша пълномаслено прясно мляко
  • 1 ч. л. сода
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. канела
  • 1/2 ч. л. сол
  • 2 1/2 чаши брашно
  • 3 чаши нарязани на кубчета ябълки
  • За топинга:
  • 3/4 чаша захар
  • 1 ч. л. канела
  • 3/4 чаша нарязани орехи

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото с кристалната и кафява захар на крем. След това добавяме яйцата и пълномасленото прясно мляко. Пресяваме брашното със содата, солта, бакпулвера и канелата. Разбъркваме добре сместа докато получим кремообразна смес. Добавяме нарязаните на кубчета ябълки и ги разбъркваме добре в тестото. Изливаме го в една намазнена и набрашнена тавичка. След това приготвяме топинга. Смесваме захарта с канелата и нарязаните орехи, поръсваме ги върху тестото в тавата. Печем сладкишът във фурна загряна на 175 градуса за около 25-30 минути.