Рецепти » Салати » Индонезийска салата с пилешки черен дроб

Индонезийска салата с пилешки черен дроб

Индонезийска салата с пилешки черен дроб
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 518
от:
Леля Радка
52 години от Велико Търново

Продукти

  • 500 г пилешки черен дроб
  • 2 глави лук
  • 2 чушки
  • сол
  • 3 с. л. олио
  • 50 мл сметана
  • черен пипер
  • 2 ч. л. бренди
  • 200 г маруля

Начин на приготвяне

Нарежете на тънки пръстени добре почистените и измити лук и чушка. Запържете ги в един тиган с олио, добавете сол на вкус. Измийте пилешкият черен дроб, поставете го в една тенджера с вода и го сварете на котлона в продължение на 10-15 минути. След това добавете лукът и чушката към него, варете за още 15 минути и прецедете. Пригответе сосът. Разбийте в една купа сметаната с брендито, добавете захарта, сол и черен пипер на вкус. След това поставете черният дроб заедно със зеленчуците върху добре измити листа от маруля и отгоре изсипете сметановият сос.


Хранителна стойност за една порция:

372 kcal, 26.9 г белтъчини, 22.8 г мазнини, 12.9 г въглехидрати.