Рецепти » Десерти » Сладолед » Италиански сладолед с праскови

Италиански сладолед с праскови

Италиански сладолед с праскови
Рейтинг: 2 от възможни 10 - гласове 380
от:
Леля Радка
52 години от Велико Търново

Продукти

  • 6 чаши прясно мляко
  • 1 чаша захар
  • 12 жълтъка
  • 8 праскови

Начин на приготвяне

В блендера добавете обелените преди това праскови, смелете ги добре докато получите пюре. В една голяма тенджера комбинирайте леко разбитите жълтъци с 3 чаши прясно мляко и захарта. Сложете тенджерата на котлона включен на ниска температура и варете, като разбърквате сместа, докато се сгъсти. Отстранете от огъня, добавете 2 чаши пюре от праскови. Разбъркайте добре и бавно изсипете на тънка струя останалото прясно мляко. Оставете сместа в хладилник да се охлади, след това замразете във фризер, като разбърквате от време на време сладоледа.


Хранителна стойност за една порция:

616 kcal, 18.2 г белтъчини, 25 г мазнини, 81 г въглехидрати.