Италиански ябълков сладкиш

Рейтинг: 10
от възможни 10
- гласове 1832
Продукти
- 5 ябълки
- сока на 1 лимон
- 200 грама захар
- 1 шушулка ванилия или няколко капки ванилов екстракт
- 5 яйца
- 300 гр брашно
- 150 гр масло
- бакпулвер за 300 гр брашно
- 50 г кедрови ядки, печени
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 170 ° C. Сложете маслото в тенджера на котлона да се стопи, като внимавате да не изгори. Обелете ябълките и ги нарежете на малки парченца. Добавете лимоновия сок и 50 грама (1/4 чаша) захар. Смесете и оставете настрана. Счупете яйцата в голяма купа. Добавете останалата захар и разбийте добре с миксер. Прибавете разтопеното масло, ванилията, брашното и бакпулвера, смесете добре. Добавете ябълките. Изсипете сместа във форма за печене, поръсете с препечените кедрови ядки отгоре и печете 40 минути. Сервирайте с разбита сметана, яйчен крем или ванилов сладолед.