Рецепти » Десерти » Сладкиши » Италиански ябълков сладкиш

Италиански ябълков сладкиш

Италиански ябълков сладкиш
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1342

Продукти

  • 5 ябълки
  • сока на 1 лимон
  • 200 грама захар
  • 1 шушулка ванилия или няколко капки ванилов екстракт
  • 5 яйца
  • 300 гр брашно
  • 150 гр масло
  • бакпулвер за 300 гр брашно
  • 50 г кедрови ядки, печени

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 170 ° C. Сложете маслото в тенджера на котлона да се стопи, като внимавате да не изгори. Обелете ябълките и ги нарежете на малки парченца. Добавете лимоновия сок и 50 грама (1/4 чаша) захар. Смесете и оставете настрана. Счупете яйцата в голяма купа. Добавете останалата захар и разбийте добре с миксер. Прибавете разтопеното масло, ванилията, брашното и бакпулвера, смесете добре. Добавете ябълките. Изсипете сместа във форма за печене, поръсете с препечените кедрови ядки отгоре и печете 40 минути. Сервирайте с разбита сметана, яйчен крем или ванилов сладолед.