Рецепти » Основни » Гювечета » Капама в гювеч

Капама в гювеч

Капама в гювеч
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 2130
от:
Леля Радка
51 години от Велико Търново

Продукти

  • телешко месо
  • свински гърди
  • патешки маншони
  • кървавица
  • бабекова наденица
  • кърначета
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • чесън
  • праз
  • дафинов лист
  • бахар
  • пушена слана
  • 1 чаша червено вино
  • ориз
  • кисело зеле

Начин на приготвяне

В един гювеч подредете първо половината пушена сланина, след това телешко месо, свински гърди, патешки маншони, кървавица, бабекова наденица и кърначета. Поръсете с подправки на вкус черен пипер, червен пипер и кимион. Нарежете чесън и малко праз, добавете дафинов лист и бахар, а най-отгоре завършете с останалата пушена слана, изсипете 1 чаша червено вино, малко ориз и кисело зеле. Всичко това трябва да е наредено плътно в гювеча и го поставете в студена фурна /за да не се спука гювеча при печене/. Печете във фурна първона 250 градуса, като се следи да заври, след това намалете на 120 градуса и печете за 4 часа.