Рецепти » Коктейли » Капучино със сусамена пяна, без прясно мляко

Капучино със сусамена пяна, без прясно мляко

Капучино със сусамена пяна, без прясно мляко
Рейтинг: 2 от възможни 10 - гласове 282
от:
Гергана Иванова
45 години от София

Продукти

  • 4 с. л. смлян сусам
  • 250 мл хладка вода
  • 20 мл силно кафе
  • канела
  • мед
  • 1 щипка какао

Начин на приготвяне

Смелете добре сусамовите зърна с кафемелачка. Пасирайте ги заедно с водата за около 30-40 секунди, или докато течността стане бяла. Прецедете течността през цедка. Добавете след това свареното кафе, но внимавайте да не е горещо. Подсладете капучиното по желание с канела, малко какао, мед или със смляно кафе.