Рецепти » Супи » Картофена супа с пушени кренвирши

Картофена супа с пушени кренвирши

Картофена супа с пушени кренвирши
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 453
от:

Продукти

  • 8 пушени кренвирша
  • 750 г картофи
  • 1,5 л телешки бульон
  • 30 г мазнина
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 1/2 глава целина
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете морковите и лука на ситно. Нарежете целината на малки кубчета. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Задушете в една тенджера в горещата мазнина (олиото) лукът, морковите и целината. След това добавете картофите. Подправете сместа със сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз, след което изсипете телешкия бульон. Оставете сместа да ври за около 30-45 минути. Малко преди да дръпнете супата от котлона добавете нарязаните на парчета пушени кренвирши.