Рецепти » Основни » Кюфтета » Картофени кюфтета с коприва и лук

Картофени кюфтета с коприва и лук

Картофени кюфтета с коприва и лук
Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 776
от:
Вики
47 години от София

Продукти

  • 1 кг картофи
  • 400 г коприва
  • 4 яйца
  • 1 глава лук
  • черен пипер
  • сол
  • 1 к. ч. олио

Начин на приготвяне

Сложете в една тенджера картофите, налейте вода колкото да ги покрие и ги сварете на котлона. След като са сварени картофите ги обелете и ги направете на пюре. Към тях прибавете измитата и подсушена коприва, нарязаният на ситно лук, яйцата, черният пипер, солта и олиото. Разбъркайте добре сместа, след това с ръце оформете кюфтетата и ги подредете в намазнена тава. Печете във фурна загряна на 200 градуса за 40 минути и до златист цвят.