Рецепти » Предястия » Мезе » Картофени пръчици

Картофени пръчици

Картофени пръчици
Рейтинг: 8 от възможни 10 - гласове 1079
от:
Генка
54 години от Стара Загора

Продукти

  • 500 г картофи
  • 500 г брашно
  • 250 г масло
  • 250 г сирене
  • 2 белтъка
  • 1 ч. л. кимион
  • 1/2 ч. л. сол

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сварете на котлон. Изсипете водата и към тях добавете маслото, настърганото сирене, брашното и солта. Намачкайте добре и замесете тестото, разточете с дебелина на слоя от 5 мм., нарежете под формата на пръчици с дължина около 8 см. Пръчиците намажете с разбитите белтъци до побеляване и ги поръсете с кимион. Сгънете пръчиците с намазнено фолио. Печете във фурна до златисто кафяв цвят.