Рецепти » Тестени » Пити » Кашкавалени питки със сирене Чедър

Кашкавалени питки със сирене Чедър

Кашкавалени питки със сирене Чедър
Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 723
от:

Продукти

  • 250 г брашно
  • 1 с. л. бакпулвер
  • 1/2 ч. л. сол
  • 55 г маргарин или 50 г масло
  • 20 г настъргано сирене Чедър
  • 30 г кашкавал
  • 175 мл прясно мляко
  • 1 голямо яйце
  • 2 с. л. вода

Начин на приготвяне

Загряваме предварително фурната на 205 градуса. В една голяма купа смесваме пресятото брашно с бакпулвера и солта. Добавяме постепенно маслото или маргарина в сместа, докато тя започне да прилича на царевично брашно. След това добавяме настърганият кашкавал и настърганото сирене Чедър, както и прясното мляко. Разбъркваме добре тестото, с вилица и с бързи движения, докато се образува топка. Тестото трябва да бъде меко. Ако е лепкаво добавяме още малко брашно, докато престане да лепне. Разточваме върху плот тестото на кръг с дебелина около 0,5 см. и с помощта на една чаша изрязваме кръгли питки. Поставяме ги на покрита с не намазана пергаментова хартия постлана в една тава. В една купа разбиваме яйцето и добавяме водата, с тази смес намазваме питките отгоре. Печем ги във фурна за 10-12 минути, докато станат със златисто кафяв цвят.