Рецепти » Тестени » Кифли » Кашкавалки

Кашкавалки

Кашкавалки
Рейтинг: 6 от възможни 10 - гласове 813

Продукти

  • 200 гр. кашкавал
  • 200 гр. сирене
  • 125 мл. разтопено масло
  • 300 гр. кисело мляко
  • прясно мляко
  • 1 ч. л. сода за хляб
  • 1 ч. л. сол
  • 500 гр. брашно
  • 1 яйце
  • сусам

Начин на приготвяне

Използвайте следните продукти 200 гр. настърган кашкавал, 200 гр. настъргано твърдо сирене, 125 мл. разтопено масло, 300 гр. кисело мляко, 1 чаена лъж. сода за хляб, 1 чаена лъж. сол, брашно около 500 гр., 1 жълтък за намазване и сусам за поръсване. Омесете тестото от продуктите без жълтъка и сусама. Оформете кашкавалките под формата на кроасани, намажете с жълтък и малко прясно мляко и поръсете сусама. Запечете в предварително загряна фурна на 170 градуса, до златист цвят.