Рецепти » Основни » Кебап със свинско месо и гъби Печурки

Кебап със свинско месо и гъби Печурки

Кебап със свинско месо и гъби Печурки
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 543
от:
Vera Draganska
44 години от Добрич

Продукти

  • 750 г свинско месо
  • 1 с. л. свинска мас
  • 3-4 глави лук
  • 1 глава чесън
  • 300 г гъби Печурки
  • 4-5 домата
  • 1 с. л. брашно
  • 100 мл бяло вино
  • 100 г ориз
  • 1 лимон

Начин на приготвяне

Нарежете на ситни парчета свинското месо, задушете го в свинската мас заедно със ситно нарязания лук. След това добавете последователно червеният пипер, нарязаните гъби Печурки, обелените и нарязаните на ситно скилидки чесън, брашното, настърганите домати, черният пипер, чубрицата и нарязания на парчета лимон. Залейте след това кебапа с топла вода, посолете го със сол на вкус и го варете на тих огън, докато остане на мазнина. Поднесете кебапа със свареният ориз.