Рецепти » Десерти » Сладкиши » Класически френски сладкиш Киш Лорен

Класически френски сладкиш Киш Лорен

Класически френски сладкиш Киш Лорен
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 586
от:

Продукти

  • 1 и 1/2 чаша пресято брашно
  • 1 ч. л. сол
  • 1 ч. л. захар
  • 1/2 чаша масло
  • 150 г шунка
  • 20 мл зехтин
  • 200 г сметана
  • 3 яйца
  • 200 г праз
  • 200 г сирене
  • черен пипер
  • кашкавал

Начин на приготвяне

Смесете в една голяма купа пресятото брашно с 1 ч. л. сол, добавете захарта и маслото. Омесете тестото. След това нарежете шунката на малки парчета, изсипете ги в един тиган поръсен със зехтин и ги запържете до зачервяване. Настържете сиренето на ренде. В една купа смесете сметаната с яйцата, добавете настърганото сирене, нарязания на ситно праз, запържената шунка, сол и черен пипер на вкус, разбъркайте добре сместа. Разточете тестото и го поставете в една кръгла тава с диаметър 24 см. С вилица повдигнете краищата на тестото към ръба на тавата. След това изсипете плънката и я подравнете отгоре. Печете във фурна загряна на 80 градуса в продължение на половин час. Малко преди края на печенето по желание добавете върху сладкишът настърган кашкавал и допечете докато се разтопи.


Хранителна стойност за една порция:

947 kcal, 27.8 г белтъчини, 78 г мазнини, 37.1 г въглехидрати.