Рецепти » Предястия » Коледни топки с пилешко месо, майонеза и орехи

Коледни топки с пилешко месо, майонеза и орехи

Коледни топки с пилешко месо, майонеза и орехи
Рейтинг: 9 от възможни 10 - гласове 1302
от:
Анета Петкова
47 години от София

Продукти

  • 300 г филе пилешко месо
  • 200 г сирене
  • 1 връзка магданоз
  • 1 чаша орехи
  • чесън
  • майонеза
  • маслини
  • сол

Начин на приготвяне

Филето пилешко месо поставете в една тенджера с подсолена вода, сварете го за около 15-20 минути на огъня, след това фино нарежете месото на ситни парчета. В една купа натрошете сиренето. Нарежете на ситно една връзка магданоз, както и нарежете на ситни парченца ореховите ядки, но тях ги отделете настрани. Към сиренето и магданоза добавете счукания чесън. Смесете ги с майонезата и пилешкото месо, разбъркайте добре сместа. С помощта на лъжица, направете сместа на топчета и ги овъргаляйте добре в орехите. Подредете Коледните топки в една голяма чиния. Върху всяко топче поставете по една маслина (без костилка). В дупката на маслината можете да поставите по едно стъбло от магданоз. С тази украса предястието ще добие вид на Коледни играчки.


Хранителна стойност за една порция:

630 kcal, 38.4 г белтъчини, 52.1 г мазнини, 5 г въглехидрати.