Рецепти » Консервиране » Конфитюр » Конфитюр от малини

Конфитюр от малини

Конфитюр от малини
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 539

Продукти

  • малини
  • захар
  • лимонтозу

Начин на приготвяне

Първата стъпка от рецептата за конфитюр от малини е подготовката на малините. Избирате добре узрели малини. Измивате малините добре и ги отцеждате от водата. Слагате малините в голяма тава и ги засипвате със захарта и ги оставяте да престоят една нощ. На следващата сутрин добавяте към малините 1/2 чаена чаша вода и ги пресипвате в голяма тенджера, която слагате на котлона. Конфитюрът от малини трябва да ври на слаб огън. По време на варенето може да се образува пяна, която е най-добре да отделите с лъжица. Варите конфитюрът докато се сгъсти, като гъстотата е въпрос на вкус. За да бъде конфитюрът с гъстота, подходяща за мазане на филия трябва да ври около 90 минути. След като конфитюрът от малини е достигнал желаната от вас гъстота добавете лимонтозу и оставете да поври още няколко минути. Готовият конфитюр сипвате още горещ в измити бурканчета. Затваряте бурканчетата и ги обръщате веднага с капачките надолу. Оставяте така бурканчетата с конфитюр докато изстинат.