Рецепти » Консервиране » Конфитюр » Конфитюр от смокини

Конфитюр от смокини

Конфитюр от смокини
Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 734

Продукти

  • 400 гр. обелени смокини
  • 400 гр. захар
  • 1 ч.л. лимонтозу

Начин на приготвяне

Смокините се измиват, обелват и нарязват на едри парчета. Смилат се с блендер, купа за нарязване или се пасират с пасатор. Трябва да получите гъст сок. Поставете ги в дълбок тиган. Прибавете захарта. Понеже количеството е малко, варете на котлон, първо включен на 6-та степен до завиране. След това котлона постепенно намалете на 4, после на 2. Варете и разбърквайте 20 минути, прибавете чаена лъжичка лимонтозу и варете още 10 минути. Още горещ го изсипете в буркан с херметическо затваряне.