Рецепти » Супи » Крем супа с черен дроб и зеленчуци

Крем супа с черен дроб и зеленчуци

Крем супа с черен дроб и зеленчуци
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 493
от:

Продукти

  • 300 г телешки или свински черен дроб
  • 1-2 глави лук
  • 1-2 моркова
  • 1/2 глава целина
  • 2-3 корена магданоз
  • 3 с. л. брашно
  • 2-3 с. л. масло
  • 2 ч. ч. прясно мляко
  • 1-2 яйца

Начин на приготвяне

Запържваме леко нарязаният на парченца черен дроб в 1-2 с. л. масло заедно с нарязаните лук, моркови, целина и магданоз, нарязани на ситно. След като зеленчуците по омекнат, ги заливаме с бульон или гореща вода. След като всички продукти се сварят напълно, ги пасираме с пасатор или кухненски робот. След това претриваме черният дроб през цедка, за да се отстранят жилестите му части. Отделно запържваме брашното в 1-2 с. л. масло, след което го заливаме с топлото прясно мляко и бульона, след това добавяме и пюрето от черен дроб. Оставяме супата да заври на котлона, след което я застройваме с яйцата.