Рецепти » Тестени » Кренвиршки с домат

Кренвиршки с домат

Кренвиршки с домат
Рейтинг: 2 от възможни 10 - гласове 314
от:
Radka Marinova
48 години

Продукти

  • 300 г брашно
  • 7 г суха мая
  • 50-60 г масло
  • 100 мл прясно мляко
  • 4 кренвирша
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. захар
  • 1 щипка сол
  • 1 домат

Начин на приготвяне

В пресятото брашно правим кладенче и в него изсипваме разтворената мая в прясното мляко. Добавяме солта, захарта и разтопеното масло. Омесваме тестото и го оставяме да втаса за 15 минути. Нарязваме кренвиршите на две по дължина, а домата нарязваме на пръчици. Разточваме тестото и го оформяме на ленти с дебелина от 1-2 см. Всяка половинка кренвирш и парче домат омотаваме спираловидно с тестото, докато напълно ги покрием. Намазваме добре тестото отгоре с разбитото яйце и ги подреждаме в една намаслена тава. Печем ги във фурна загряна на 200 градуса за 15 минути.