Лаврак с картофи на фурна

Рейтинг: 10
от възможни 10
- гласове 1290
Продукти
- 2 риби Лаврак
- 1 червена глава лук
- картофи
- сол
- зехтин
- 1 чаша бяло вино
- чесън
- черен пипер
- мащерка
- 1-2 лимона
- червен пипер
Начин на приготвяне
Нарежете и подредете в тава картофите и 1 червена глава лук на шайби, овкусете със сол, поръсете малко зехтин и 1 чаша бяло вино. Отгоре покрийте с фолио и печете за половин час. Изплакнете рибите и ги овкусете отвътре с чесън, сол, черен пипер и мащерка, направете цепки на рибата и подредете в тях резени от лимони. След като се запече рибата махнете фолиото и поръсете с малко червен пипер и допечете до хубав загар за още десет минути.