Рецепти » Основни » Морски » Лаврак с картофи на фурна

Лаврак с картофи на фурна

Лаврак с картофи на фурна
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1230

Продукти

  • 2 риби Лаврак
  • 1 червена глава лук
  • картофи
  • сол
  • зехтин
  • 1 чаша бяло вино
  • чесън
  • черен пипер
  • мащерка
  • 1-2 лимона
  • червен пипер

Начин на приготвяне

Нарежете и подредете в тава картофите и 1 червена глава лук на шайби, овкусете със сол, поръсете малко зехтин и 1 чаша бяло вино. Отгоре покрийте с фолио и печете за половин час. Изплакнете рибите и ги овкусете отвътре с чесън, сол, черен пипер и мащерка, направете цепки на рибата и подредете в тях резени от лимони. След като се запече рибата махнете фолиото и поръсете с малко червен пипер и допечете до хубав загар за още десет минути.