Рецепти » Коктейли » Лимончело

Лимончело

Лимончело
Рейтинг: 2 от възможни 10 - гласове 303
от:

Продукти

  • 3 големи лимона с дебела кора
  • 250 мл чист спирт - 95 С
  • 110 мл вода
  • 200 г захар
  • 250 мл вода

Начин на приготвяне

Измийте добре лимоните и ги подсушете с кърпа. С остър нож обелете кората им, като внимавате да не се закачи бялата част под кората на лимоните. Поставете корите в буркан с винт и ги залейте със спирта, смесен с 110 мл вода. Завийте капачката на буркана, като преди това поставете едно малко листче алуминиево фолио. Оставете корите да отлежат на тъмно и хладно място за 1 седмица. След това ги прецедете през двойно сгъната марля. Смесете в един съд 200 г захар и 250 мл вода и ги кипнете на огъня. След като се разтвори добре захарта я оставете да кипи за още 5 минути на огъня. Свалете я от котлона и я охладете добре. Готовият захарен сироп смесете с прецедения спирт. Налейте една бутилка със сместа, запушете я добре и я съхранете във фризер.