Рецепти » Десерти » Мъфини » Мъфини с орехов топинг и круши

Мъфини с орехов топинг и круши

Мъфини с орехов топинг и круши
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 444
от:
Radka Marinova
49 години

Продукти

  • 1 яйце
  • 1–2 средно големи круши
  • 2 ч. ч. брашно
  • 1/2 ч. ч. захар
  • 1/2 ч. ч. кисело мляко
  • 1/2 ч. ч вода
  • 3 с. л. олио
  • 1 и 1/2 ч. л. сода за хляб
  • 1 ч. л. канела
  • 1 щипка джинджифил
  • 1 пакетче ванилия
  • За топинга:
  • 3-4 супени лъжици ситно нарязани орехи
  • 3-4 супени лъжици захар

Начин на приготвяне

Смесваме в един съд яйцето с брашното, захарта, содата за хляб - угасена в киселото мляко, олиото, канелата и останалите подправки. Разбъркваме добре сместа и добавяме обелените и ситно нарязаните круши. Изсипваме след това сместа във формички за мъфини, като ги пълним само до 3/4 от височината им, защото при печенето тестото се надига. Преди да ги сложим във фурната да се пекат, правим топинга за мъфините. Смесваме в един подходящ съд всички продукти за топинга, разбъркваме ги добре и поръсваме мъфините с получената смес. Печем ги в предварително загряна фурна, докато се зачервят. Охлаждаме мъфините добре и ги поднасяме.