Рецепти » Основни » Паста » Макарони с пилешки черен дроб

Макарони с пилешки черен дроб

Макарони с пилешки черен дроб
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 519
от:
Svetla Dimova
48 години от Пазарджик

Продукти

  • 500 г пилешки черен дроб
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 3 с. л. брашно
  • доматен сок
  • сол
  • олио

Начин на приготвяне

Сварете в една тенджера с подсолена вода макароните. Отделно запържете нарязаните на ситно лук и морков в един тиган поръсен с олио, добавете брашното и разбъркайте за 2 минути в тигана, след това добавете малко вода и отново разбъркайте. Запържените зеленчуци прехвърлете във вряща вода. Добавете доматения сок и 0,5 супени лъжици сол. Сварете и добавете нарязания на парчета пилешки дроб. Оставете така да заври водата и варете на слаб огън за 10 минути. Сервирайте макароните с добре сварените зеленчуци и дробчета.


Хранителна стойност за една порция:

231 kcal, 25.7 г белтъчини, 8 г мазнини, 14.6 г въглехидрати.