Рецепти » Овкусяване » Маринован червен лук във винен оцет

Маринован червен лук във винен оцет

Маринованият червен лук е подходяща добавка за мезе, сандвичи, печено месо и други.

Маринован червен лук във винен оцет
Рейтинг: 6 от възможни 10 - гласове 952
от:

Продукти

  • 1/2 чаша винен оцет
  • 1/2 чаша вода
  • 2 с. л. захар
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1 щипка лют червен пипер
  • 1 дафинов лист
  • 2 глави червен лук

Начин на приготвяне

Почистете и измийте 2 средни глави червен лук и ги нарежете на половинки (на пръстени). В една тенджера смесете виненият оцет с водата, захарта, солта, лютият червен пипер и един дафинов лист. Оставете така да заври на котлона, като разбърквате от време на време, докато захарта се разтвори напълно. Сложете лука в стерилизиран буркан и изсипете марината върху него, толкова колкото да покрие напълно лука. Затворете капака и съхранете в хладилник.