Рецепти » Основни » Маринован телешки черен дроб

Маринован телешки черен дроб

Маринован телешки черен дроб
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 451
от:
Гергана Иванова
45 години от София

Продукти

  • 450 г телешки черен дроб
  • 500 мл прясно мляко
  • 80 г масло
  • малко брашно
  • 80 мл сметана
  • 1 глава лук
  • 2 чушки
  • 1 корен целина
  • 1-2 скилидки чесън
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Нарежете телешкият черен дроб на парчета, измийте го добре и го сложете в една купа, добавете прясното мляко. Оставете черния дроб да се маринова за поне един час. Така черният дроб ще остане сочен и няма да изсъхне при пърженето. Междувременно запържете нарязаният на ситно лук и нарязаните чушки в малко олио на огъня. Подправете ги със сол и черен пипер на вкус. В същият тиган на слаб огън разтопете маслото. Оваляйте добре маринования черен дроб в брашното и го запържете в загряният тиган до покафеняване. Извадете дробът от тигана, отцедете излишната мазнина. След това в същият тиган добавете сметаната и я разбъркайте добре. Сервирайте телешкият черен дроб поръсен с малко сол и черен пипер на вкус, нарязания на ситно чесън и залят с приготвения сметанов сос.