Рецепти » Предястия » Мезе » Маринована сланина

Маринована сланина

Маринована сланина
Рейтинг: 8 от възможни 10 - гласове 1125
от:
Леля Радка
52 години от Велико Търново

Продукти

  • сланина
  • сол
  • оцет
  • чесън
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • риган
  • мащерка

Начин на приготвяне

Изчистете сланината от солта. Нарежете я на ленти до кожата, но без да я режете до край. Намажете я със смес от оцет и чесън, направени на каша. Оставете я да престои за около 5-6 часа с кожата към тавата, след това я обърнете и я оставете да престои за една нощ в тавата на студено, за да се овкуси. На другия ден я нарежете на ленти и я овъргаляйте в смес от червен пипер, черен пипер, чубрица, кимион, риган и мащерка. Сложете я в наелонова торбичка и я съхранете в хладилник.